ОДРЖАНА ТРЕЋА СЈЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ОСРС

Трећа сједница Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске одржана је, дана 25. 10. 2017. године  у Котор Вароши.

На овој сједници усвојен Извјештај о финансијском пословању у периоду од 1. јануара до 30. јуна 2017. године, као и прелиминарни Финансијски план у 2018. години.

Прихваћен Извјештај о одржаном Одбојкашком кампу “Требиње 2017“  са предложеним  мјерама за унапређење рада будућих кампова у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске и Извјештај о такмичењу одбојке на пијеску за закључком да се наредне године предузму мјере у циљу повећања броја турнира одбојке на пијеску у Републици Српској, посебно због тога што досадашња активност не прати ниво подршке ФИВБ и ЦЕВ у опремању терена одбојке на пијеску.

Уз прихватање Извјештаја о семинару одбојкашких тренера констатовано је да постоје проблеми у функционисању Удружења тренера. Задужен предсједник ОСРС и члан УО ОС БиХ из РС да договоре пријем у Министарству спорта са темом „Однос клуб – школа спорта“

Извјештај о семинару одбојкашких судија једногласно је усвојен са приједлогом мјера за унапријеђење рада и реалније подршке напредовању посебно младих судија

Управни одбор донио је Одлуку о подршци формирању нових клубова у ОСРС којом се додатан подстицај даје формирању и функционисању клубова у мушкој конкуренцији.

На сједници је усвојен Програм обиљежавања 25. година одбојке у Републици Српској, Програм едукације младих одбојкаша и одбојкашица и тренера у Републици Српској уз подршку Одбојкашког савеза Србије и стручњака из тог Савеза.

Усвојен је Календар одбојкашких догађаја у наредној години на приједлог клубова из Бањалуке, Љубиња, Бијељине и Пала. Посебно мјесто према одлуци Управног одбвора ОСРС заузима један посебан догађај, одигравање пријатељске утакмице женске сениорске репрезентације Србије са једном од  квалитетних репрезентација из Европе.

Повезане вијести