ЗНАЧАЈНА ПРИЗНАЊА ОДБОЈКАШКОМ СПОРТУ ПОВОДОМ ПРОГЛАШЕЊА НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У 2017.ГОДИНИ

Одбојкашки савез Републике Српске и Одбојкашки савез Србије награђени су специјалном Плакетом за допринос и развој специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије. Да избор најбољег спортисте буде у знаку одбојке допринијела је и Ана Гајић, одбојкашица ЖОК „Бимал-Јединства“ која је понијела епитет најбољег-е спортисте-киње Републике Српске у 2017. години.

Манифестацији су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, предсједник Народне Скупштине, градоначелник Бањалуке и бројни прослављени спортисти из Републике Српске и Србије.

Међу лауреатима су се нашли и одбојкаш Илија Крунић  и Горан Ристић (сједећа одбојка) који су се нашли међу перспективним спортистима Републике Српске.

Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић захвалио се организаторима на великом признању:

-Захвални смо организаторима на овом признању као знаку подршке за нашу сарадњу у претходном периоду. Ова сарадња сеже далеко у прошлост. Од оснивања Одбојкашког савеза Републике Српске, а посебно од 1997. године, два савеза у континуитету развијају добру сарадњу на унапређењу организације и развоју стручног рада за добро одбојке у Републици Српској и Србији. До изражаја је дошао дио актиовности и подршке Одбојкашког савеза Србије као развијеније организације са већим бројем квалитетнијих клубова, одбојкаша, одбојкашица и тренера. Наша сарадња је у успону и обогаћује се додатним садржајима,  имамо велике планове  за будућност и драго ми је што су ова два савеза препозната као добар примјер за спорт – рекао је предсједник Одбојкашки савез Републике Срспке Милутин Поповић.

Сличне ријечи упутио је и предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић

-Мени лично али и Одбојкашким савезу Србије ова награда је веома мила јер имамо врло добру сарадњу са одбојкашима из Републике Српске изражену и кроз савезе и кроз клубове. Наше активности су вишеструке и редовне, контакти су дугогодишњи, узајамни су, једни другима помажемо и захваљујемо се онима који су препознали овакав рад. Ми имамо много идеја за будућност и надам се да ће и оне бити реализоване – изјавио је предсједник ОС Србије Зоран Гајић.

Награду за допринос и развој специјалних и паралелних веза добили су још  прослављени кошаркаш и предсједник жирија Ненад Крстић, те ресорна министарства за спорт Србије и Републике Српске.

Ана Гајић, Гачанка која већ другу сезону носи дрес ЖОК „Бимал-Јединство“, одличним играма заслужила је номинацију Одбојкашког савеза  Републике Српске за признање. С обзиром на то да је водила клуб до дупле круне и бројних других титула, а уједно постала и најбоља одбојкашица Републике Српске било је јасно да ће ући у најужи избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Круна на успјешну годину стигла је у виду наступа у Лиги шампиона.  Она је и члан репрезентације Босне и Херцеговине која је први пут била побједник турнира у првом кругу квалификација за Европско првенство.

-Прије неколико година стајала сам овдје на истом мјесту, и размишља како је то бити најбољи спортиста Републике Српске. Сада сам овдје на врху, и заиста могу рећи да је осјећај невјероватан. Желим да се захвалим својим саиграчицама и стручном штабу јер је ово и њихов трофеј, али свакако и Одбојкашком савезу који ме је номиновао – рекла је Ана Гајић.

Повезане вијести