ДРУГИ КРУГ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА У КОНКУРЕНЦИЈИ ЈУНИОРА И ЈУНИОРКИ

Други круг такмичења млађих категорија у конкуренцији јуниора и јуниорки одиграће се 22/23.12.2018. године.

У првом кругу у такмичењу јуниорки учествовало je 26 клубова који су били распоређени у 8 група по три клуба и један такмичарски пар. У други круг су се пласирали клубови побједници једнодневних турнира, побједник такмичарског пара и три другопласирана клуба са најбољим резултатом у првом кругу.

Право учешћа у другом кругу остварили су ОК „Љубиње Банком“, ОК „Херцеговац“, ЖОК „Јахорина“, ОК „Гласинац“, ЖОК „Радник“, ЖОК „Бимал Јединство“, ЖОК „Црвена Звијезда“, ОК „Инова“ као побједници група, ОК „Котор Варош“ побједник такмичарског пара и ОК „Хе на Дрини“, ЖОК „Леотар“, ЖОК „Козара“ као три најбољa другопласирана клуба у првом кругу такмичења.

Ови клубови су по територијалном принципу распоређени у четири групе по три клуба, а побједници група ће остварити пласман на финални турнир за првака Републике Српске у конкуренцији јуниорки који је по Календару такмичења у ОСРС предвиђен да се одигра 27/28.04.2019. године.

Због малог броја пријављених клубова, такмичење у конкуренцији јуниора ће почети од другог круга.

Клубови су по територијалном принципу распоређени у три групе по три клуба, а пласман у трећи круг или завршни турнир за Јуниорског првака Републике Српске у мушкој конкуренцији оствариће првопласирани са једнодневних турнира другог круга такмичења и најбољи другопласирани клуб. Финални турнир је у истом термину кад и финални турнир јуниорки 27/28.04.2019. године.

Повезане вијести