ОК „ЉУБИЊЕ БАНКОМ“ И ОК „ИНОВА“ ПИОНИРСКИ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протеклог викенда у Требињу, Љубињу  и Обудовцу одиграни су финални турнири млађих категорија у конкуренцији пионира и пионирки.

Првак Републике Српске у конкуренцији пионира пети пут узастопно постао је ОК „Љубиње Банком“. Своју супериорност у овој конкуренцији  ОК „Љубиње Банком“ је потврдио ове године побједивши све ривале.

Друго мјесто је освојио ОК „Градишка“ из Градишке који је у директном сусрету за друго мјесто био бољи од ОК „Младост“ из Брчког са 3:2, а  ОК „Либеро“ је освојио четврто мјесто.

У конкуренцији пионирки прво мјесто је освојио ОК „Инова“ из Бања Луке, са осам бодова, други је био ОК „Дрина“ из Зворника са седам бодова, а трећа ОК „Љубиње Банком“ из Љубиња са три освојена бода. Турнир је протекао у, за овај узраст, веома квалитетној и неизвјесној игри у којој се до последњег сусрета није знао побједник турнира. Изузетно квалитетна, борбена и неизвјесна је била утакмица између ОК „Инова“ и ОК „Дрина“, која је одлучена тек након пет одиграних сетова.  Четврто мјесто је освојио домаћин ЖОК „Црвена Звијезда“.

ОК „Љубиње Банком“ и ОК „Градишка“ у мушкој конкуренцији, ОК „Инова“  и ОК „Дрина“ су освајањем првог и другог мјеста у Републици Српској,  стекли право учешћа на финалном турниру за првака ОС БиХ у пионирској конкуренцији.

Повезане вијести