ОК „ЉУБИЊЕ БАНКОМ“ И ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ КАДЕТСКИ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протеклог викенда у Требињу, Љубињу  и Билећи одиграни су финални турнири млађих категорија у конкуренцији кадета и кадеткиња.

       Првак Републике Српске у конкуренцији кадета пети пут узастопно постао је ОК „Љубиње Банком“. Своју супериорност у овој конкуренцији  ОК „Љубиње Банком“ је потврдио и ове године побједивши све ривале.

Друго мјесто је освојио ОК „Модрича“ из Модриче који је у директном сусрету за друго мјесто био бољи од ОК „Радник“ из Бијељине са 3:1, а  најмлађа екипа на финалном турниру, ОК „Младост“ из Брчког је освојио четврто мјесто.

У конкуренцији кадеткиња прво мјесто је освојио ЖОК „Бимал Јединство“ из Брчког, са осам бодова, други је био домаћин ОК „Херцеговац“ из Билеће са шест бодова, а трећи ОК „Дрина“ из Зворника са четири освојена бода. Најинтересантнија и до последњег поена неизвјесна утакмица је одиграна другог дана када је ОК „Дрина“ пружила одличну игру и фаворизовану екипу ЖОК „Бимал Јединство“ натјерали да уложе максимум како би дошли до побједе од 3:2. Турнир је протекао у, за овај узраст, веома квалитетној и доста изједначеној игри у којој су три прва клуба  приказала приближно једнак квалитет, али је прво мјесто заслужено припало искуснијој екипи ЖОК „Бимал Јединство“. Четврто мјесто је освојио ЖОК „Градишка“.

ОК „Љубиње Банком“ и ОК „Модрича“ у мушкој конкуренцији, ЖОК „Бимал Јединство“  и ОК „Херцеговац“ су освајањем првог и другог мјеста у Републици Српској,  стекли право учешћа на финалном турниру за првака ОС БиХ у кадетској конкуренцији.

Повезане вијести