ОК „ЉУБИЊЕ БАНКОМ“ И ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ ЈУНИОРСКИ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протеклог викенда у Модричи и Билећи одиграни су финални турнири млађих категорија у конкуренцији јуниора и јуниорки.

Првак Републике Српске у конкуренцији јуниора постао је ОК „Љубиње Банком“, који  је након двије године на побједничком постољу замјенио ОК „Модрича“, побједивши у финалу све своје противнике резултатом 3:0

Друго мјесто је освојио ОК „Радник“ из Бијељине који је у директном сусрету за друго мјесто био бољи од ОК „Модрича“ из Модриче са 3:1, док је   ОК „Темпо“ из Ражљева освојио четврто мјесто.

У конкуренцији јуниорки прво мјесто је освојио ЖОК „Бимал Јединство“ из Брчког, са свих девет бодова, други је био домаћин ОК „Херцеговац“ из Билеће са шест бодова, а трећи ОК „Инова“ из Бања Луке са три освојена бода. Најинтересантнија и до последњег поена неизвјесна утакмица је одиграна другог дана када је домаћин ОК „Херцеговац“ пружио одличну игру и фаворизовану екипу ЖОК „Бимал Јединство“ натјерали да уложе максимум како би дошли до побједе од 3:1. Турнир је протекао у, за овај узраст, веома квалитетној и доста изједначеној игри у којој је побједник турнира показао своју супериорност у овој конкуренцији освојивши титулу најбољег у Републици Српској трећи пут узастопно.Четврто мјесто је освојио ОК „Гласинац“.

ОК „Љубиње Банком“ и ОК „Радник“ у мушкој конкуренцији, ЖОК „Бимал Јединство“  и ОК „Херцеговац“ су освајањем првог и другог мјеста у Републици Српској,  стекли право учешћа на финалном турниру за првака ОС БиХ у јуниорској конкуренцији.

Повезане вијести