ОТВОРЕН ОДБОЈКАШКИ КАМП “ПАЛЕ 2019”

Камп Одбојкашког савеза Републике Српске у оквиру Љетње школе спорта Министарства породице омладине и спорта Републике Српске почео је синоћ у Палама, а свечаном отварању присуствовао је велики број угледних званица из свијета одбојке из региона и друштвеног живота Републике Српске.

Камп је ове године окупио 104 учесника, трајаће до 21. јула, а понудиће изузетно квалитетан садржај, врхунске промотере и предаваче. На челу стручног руководства кампа је Љубомир Галогажа, искусни тренер који је посебно посвећен раду са младима. Промотер кампа је Милорад Кијац човјек богатог стручног искуства, тренер који је својим радом обиљлежио историју одбојке на нашим просторима. У току кампа млади одбојкаши и одбојкашице имаће прилику да се друже са одбојкашким репрезентативкама Србије, актуелним европским и свјетским шампионкама и олимпијским вицешампионкама.

-Учесници кампа ове године имају прилику за изузетан доживљај у вези са присуством живих легенди одбојкашког спорта и да се дио времена друже са репрезентативкама Србије. То је ријетка прилика за учеснике кампа и остварена је захваљујући припремама сениорских репрезентацијама Србије у Палама – рекао је предсједник ОСРС Милутин Поповић.

Предједник Одбојкашког савеза Србије нагласио је да је камп производ заједничког труда људи из Републике Српске и Србије.

-Пре свега желим да кажем да је ово продукт заједничког рада свих нас, и Србије и Републике Српске и Војводине где је Владимир Батез покрајнски секретар за спорт. Све снаге из Србије смо окренули ка подршци организацији овог кампа. Веома је важно да ова дјеца играју одбојку, да напредују, и да се неки од њих афирмишу у репрезентацију коју они изаберу, а сви знамо која је то репрезентација – рекао је Гајић.

Помоћник министра породице омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић истакао је велики значај овог кампа.

-Велико хвала господину Батезу и господину Гајићу што су дошли да подрже ове младе одбојкаше. Надамо се да ћемо учеснике кампа кроз неколико година гледати на европским теренима и надамо се да ћемо ускоро добити неку нову Тијану или Бранкицу.  Одбојкашки  савез Републике Српске је један од најбоље организованих савеза и ми ћемо се трудити да  будемо ту када год они то буду тражили од нас – рекао је Јаћимовић.

Донација

Покрајински скретаријат за спорт и омладину Војводине донирао је Одбојкашком савезу Републике Српске 100 лопти Микаса МВА 200, а Управни одбор ОСРС одлучио је да се те лопте уруче клубовима из Одбојкашког савеза  који се такмиче у Премијер лиги Босне и Херцеговине и који испуне услове из Одлуке.

-Ја бих прије свега искористио прилику да се захвалим Министарству породице омладине и спорта Републике Српске на позиву да узмемо учешће у овом кампу. Наравно да постоји изванредна сарадња са Одбојкашким савезом Републике Српске. Ми смо спремили као подршку овом кампу једну донацију. Послали смо и један број деце да буду учесници овог кампа. Сви знамо колико је Република Српска за нас важна у одбојкашком смислу. Већ неколико година сениорске селекције долазе овдје на припреме и сигуран сам да ће се то наставити у будућности. Много играча и играчица је поријеклом са ових простора, споменуо бих Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић које су тренутно водеће играчице Србије, а биле су учеснице овог кампа – рекао је Батез.

У току свечаног отварања, опрему су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Владимир Батез и председник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић првој групи клубова и то:  ЖОК „Бимал-Јединство“ Брчко, ОК „Младост“ Брчко,   ОК „ХЕ на Дрини“ Вишеград, Мушком ОК Маглић Фоча, Женском ОК „Маглић“ Фоча , ОК „Радник“ Бијељина и ОК „Модрича“ Модрича.

Гости

Отварању кампа присуствовали су: Драган Јаћимовић, помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске са његовим сарадницима;   Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину Војводине; представници Одбојкашког савеза Србије: предсједник Зоран Гајић,  генерални секретар Иван Кнежевић, први потпредсјеник Ђула Мештер, предсједник Скупштине ОСС Рашо Милић и предсједник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић; начелник Опшптине Пале Бошко Југовић, предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић и предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић.

 

 

Повезане вијести