ЗАВРШЕН ПРВИ ДИО ТАКМИЧЕЊА

Утакмицама финала Купа Републике Српске и другог круга такмичења млађих категорија у конкуренцији јуниорa завршен је први дио такмичења у свим категоријама у организацији ОС РС.

Куп Републике Српске

Побједник Купа Републике Српске у мушкој конкуренцији је ОК „Младост“ из Брчког, а у женској конкуренцији ЖОК „Бимал Јединство“ из Брчког.

Поред ова два клуба у полуфинале Купа БиХ из Републике Српске су се пласирали финалисти Купа Републике Српске за 2019. годину ОК „Љубиње Банком“ у мушкој конкуренцији и УОК „Бањалука Волеј“ у женској конкуренцији.

Прва лига – жене

У женској Првој лиги завршено је 9 кола. Прво мјесто у ових девет кола освојио је ЖОК „Јахорина“ испред ЖОК „Црвена Звијезда“ који имају исти број бодова. Ова два клуба ће и у наставку такмичења бити најозбиљнији кандидати за освајање титуле првака  ОС РС који обезбјеђује и пласман у Премијер лигу ОС БиХ

Прва лига – мушкарци

Мушкарци су исто тако одиграли 9 кола у првом дијелу и преостало им је пет кола у другом дијелу такмичења и разигравање за првака клубова пласираних од првог до шестог мјеста.

У мушкој конкуренцији ОК „Љубиње Банком“ је на првом мјесту и у односу на другопласирани  ОК „Дрина“ има само бод предности.

Ова два клуба  ће се уз трећепласирани ОК „Гацко“ до краја првенства борити за стартну позицију број 1 у разигравању за Првака ОС РС и пласмана у Премијер лигу ОС БиХ.

Друга лига    

Такмичење у Другој лиги се ове сезоне одвија у четири групе по 6 клубова,  уз учешће 21.  клуба са сениорским екипама и три клуба који се такмиче у вишим ранговима са кадетским екипама. У првом дијелу је одиграно по пет кола у свим  групама.

У другом дијелу такмичење почиње 15/16.02.2020. године, а клубови ће одиграти по пет кола прије завршног турнира за Првака Друге лиге на коме ће учествовати првопласирани из група.

Јуниорке                           

У овој сезони је пријављено 23 клуба који су у првом кругу били подјељени у седам група по три клуба и један такмичарски пар. У други круг су се пласирали побједници турнира из првог круга, побједник такмичарског пара  у три најбоља другопласирана клуба. ОК „Инова“, ЖОК „Бимал Јединство“, ЖОК „Гацко“ и ОК „Љубиње Банком“ су се као побједници другог круга пласирали на завршни турнир за првака ОСРС.

Јуниори     

Због малог броја пријављених клубова у конкуренцији јуниора, такмичење је почело од другог круга, а пласман на завршни турнир за првака ОС РС, су остварили првопласирани клубови  са три једнодневна турнира и побједник такмичарског пара.

ОК„Љубиње Банком“, ОК„Темпо“, ОК „Борац“ и ОК „Радник“ су се пласирали на финални турнир који  је Календаром такмичења у ОС РС, предвиђен да се одржи за јуниоре и јуниорке  25/26.04.2020. године.

Кадеткиње

За такмичење се пријавило 26 клубова. Клубови су на територијалном принципу подијељени у 7 група и један такмичарски пар. За такмичење у другом кругу су се пласирали побједници турнира и најбољи другопласирани клуб. У другом кругу ће се на основу члана 3. Пропозиција за одбојкашка првенства Републике Српске у млађим категоријама укључити и кадетске екипе клубова који се такмиче ван конкуренције у Другој лиги: ЖОК „Леотар“, ЖОК „Гацко“ и ОК „Дрина“. Други круг је по распореду 01/02.02.2020. године.

Кадети

Своје лигашко такмичење  кадети су завршили одигравши све утакмице у групама, а за финални турнир, који је Календаром такмичења предвиђен за 18/19.04.2020. године су се пласирали: ОК „Модрича“, ОК „Радник“, ОК „Љубиње Банком“ (побједници група) и  ОК „Младост“ као најбољи другопласирани клуб.

Пионирке

У такмичењу пионирки учествује 42 клуба распоређених у 8 група.

Први дио такмичења је завршен са по осам одиграних кола у свим групама. У другом дијелу сезоне клубови ће одиграти још по два  кола у групама, а након тога слиједи други круг у коме ће учествовати по два најбоље пласирана клуба из група. Шеснаест најбољих из првог круга ће бити распоређени у четири групе и наставиће такмичење на лигашком принципу, а прваци група ће остварити пласман на финални турнир за првака Републике Српске у конкуренцији пионирки.

Пионири

У овој конкуренцији, је за такмичење  пријављено 12 клубова и првенство ће почети од другог круга у коме су клубови распоређени у четири  групе са по три клуба. За финални турнир ће се пласирати побједници група. Други круг је на распореду 01/02.02.2020. године.

Повезане вијести