ОК „ВЕЛЕЖ“ И ОК „ЉУБИЊЕ БАНКОМ“ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И У ПИОНИРСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Протеклог викенда у Невесињу и Бијељини одигране су финалне утакмице млађих категорија у конкуренцији  пионирки и пионира.

У конкуренцији пионирки прво мјесто је освојио ОК „Вележ“ из Невесиња, побједом од 3:1 против ОК „Инова“.

У коректној, фер и  спортској атмосфери екипа ОК „Вележ“ је квалитетнијом и бољом игром савладала врло борбену и квалитетну гостујућу екипу. Овом побједом ОК „Вележ“ је први пут постао првак Републике Српске у конкуренцији пионирки.

Екипи ОК „Инова“ је ово било друго финале млађих категорија (прво у конкуренцији кадеткиња) у 2019/2020. сезони у коме су поражене у финалу и морали се задовољити другим мјестом и сребреним медаљама.

Првак Републике Српске у конкуренцији пионира шести пут је ОК „Љубиње Банком“. Ову титулу одбојкаши ОК „Љубиње Банком“ су остварили као гости побједом 3:0  над квалитетном и борбеном екипом ОК „Радник“ из Бијељине.

Своју супериорност у такмичењу млађих категорија  ОК „Љубиње Банком“ је потврдио и ове године освојивши поново прва мјеста и златне медаље у свим млађим категоријама у конкуренцији јуниора, кадета и пионира, док је ОК „Радник“ у све три категорије, поражен у финалу од ОК „Љубиње Банком“ и освојио друга мјеста и сребрене медаље.

Овим утакмицама завршена су сва такмичења из 2019/2020. сезоне у Републици Српској, која су због корона вируса била прекинута и одложена.

Све утакмице у наставку такмичења су успјешно организоване и одигране без присуства публике уз поштовање и примјену свих епидемиолошких мјера прописаних од стране надлежних органа.

Повезане вијести