СЈЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ОС РС

У четвртак 25. фебруара, у Источном Сарајеву, одржана је се 18. сједница Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске.

Сједница је великим дијелом посвећена припремама за редовну сједницу Скупштине ОС РС. У оквиру тога Управни одбор ОС РС је утврдио приједлоге:

– Извјештаја о раду и активностима ОС РС (април 2020 – март 2021. године).

– Извјештаја о финансијском пословању ОС РС у 2020. години.

– Финансијски план ОС РС за 2021. годину.

О претходним питањима расправљаће и одлучивати Скупштина ОС РС на редовном годишњем засиједању 31. марта 2021. године.

Управни одбор је разматрао и друга текућа питања:

– Извјештај о извршеном попису са 31.12.2020. године.

– Извјештај о о току такмичења у првом дијелу такмичења 2020/2021. године.

– Извјештај о регистрованим одбојкашима/ицама у посебном прелазном року у ОС РС.

– Извјештај о раду дисциплинског судије ОС РС.

Управни одбор ОС РС је сумирао избор делегата за Скупштину ОС РС за наредни мандатни период. Констатовано је на основу приспјелих извјештаја да су изабрани делегати са свих регионалних подручја. Скупштини ОС РС је предложено да верификујe мандат изавбраних делегата. Управни одбор је упознат са приједлогом кандидата за органе ОС РС. Констатовано је да су предложена три кандидата за предсједника ОС РС (један кандидат 23 приједлога, један кандидат 2 приједлога и један кандидат 1 приједлог). За чланове Управног одбора ОС РС предложено је 11 кандидата. Сви приједлози биће прослијеђени Скупштини ОС РС на разматрање и одлучивање.

Управни одбор је размотрио и прихватио Програм рада у школама одбојке и такмичењу у „мини одбојци“ и у оквиру тога донио Одлуку о подршци одбојкашким клубовима за рад у школама одбојке. Ради се о новом пројекту и програму подршке одбојкашким клубовима члановима Савеза, додјелом лопти које одговарају најмлађим који уче прве кораке у одбојкашком спорту у одбојкашким клубовима.

Повезане вијести