ОК „МОДРИЧА“ И ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ ЈУНИОРСКИ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протеклог викенда у Бијељини и Палама одиграни су финални турнири млађих категорија у конкуренцији јуниора и јуниорки.

Првак Републике Српске у конкуренцији јуниора постао је ОК „Модрича“.

Друго мјесто је освојио ОК „Борац“ из Бања Луке који је у директном сусрету за друго мјесто био бољи од ОК „Радник“, док је ОК „Љубиње Банком“ освојио четврто.

У Бијељини је одигран врло квалитетан турнир гдје се редосљед и пласман клубова није знао све до последње утакмице. Податак да су прве три утакмице одигране у пет сетова говори о томе да су клубови у овој конкуренцији врло изједначени, а да је после одличне игра у сва три сусрета ОК „Модрича“ заслужено показала да је у овом тренутку најбољи клуб у конкуренцији јуниора.

У конкуренцији јуниорки прво мјесто поново је освојио ЖОК „Бимал Јединство“ из Брчког, са свих девет бодова. Други је био домаћин ЖОК „Јахорина“ из Пала са шест бодова, а трећи ОК „Либеро“ из Бијељине са три освојена бода. Најинтересантнија и до последњег поена неизвјесна утакмица је одиграна другог дана када је домаћин ЖОК „Јахорина“ пружио одличну игру и фаворизовану екипу ЖОК „Бимал Јединство“ натјерали да уложе максимум како би дошли до побједе од 3:1. Турнир је протекао у веома квалитетној игри у којој је побједник турнира показао своју супериорност у овој конкуренцији освојивши титулу најбољег у Републици Српској пети пут узастопно.

Веома пријатно изненађење по пласману и приказаној игри на финалном турниру  је  млада екипа ОК „Либеро“, који је у првој утакмици „натјерао“ ЖОК „Бимал Јединство“ да уложи максималне напоре како би  побједили ову младу екипу са 3:1.

Утакмицу која је одлучивала о трећем мјесту ОК „Либеро“ је са 3:1 ријешио у своју корист против ЖОК „Гацко“.

ОК „Модрича“ и ОК „Борац“ у мушкој конкуренцији, ЖОК „Бимал Јединство“ и ЖОК „Јахорина“ су освајањем првог и другог мјеста у Републици Српској,  стекли право учешћа на финалном турниру за првака ОС БиХ у јуниорској конкуренцији.

Повезане вијести