ОК „БОРАЦ“ И ОК „ВЕЛЕЖ“ НОВИ ПРВОЛИГАШИ

Завршни турнир за првака Друге лиге Републике Српске за 2020/2021. сезону одигран је овог викенда у Невесињу.

На турниру су учествовали ОК „Борац“ из Бања Луке, ОК „Вележ“ из Невесиња и ЖОК „Братунац“ из Братунца, клубови који су освојили прва мјеста у три групе Друге лиге.

У првом сусрету домаћи ОК „Вележ“ је послије тешке и исцрпљујуће игре са 3:2 савладао ЖОК „Братунац“.  У другом сусрету ОК „Борац“ је са 3:1 савладао ЖОК „Братунац“.

Трећи сусрет између ОК „Вележ“ и ОК“ Борац“ је био неизвјестан и нај интересантнији јер је одлучивао о томе коме ће припасти пехар намијењен прваку Друге лиге.

Искуснија екипа ОК „Борац“ је имала више среће и снаге да ријеши пети сет у своју корист резултатом 15:13 и са 3:2 савладала младу екипу ОК „Вележ“.

Одбојкашице ОК „Борац“ и ОК „Вележ“ су освајањем првог и другог мјеста на завршном турниру остварили право такмичења у Првој лиги Републике Српске у сезони 2021/2022, а на основу  члана 3. став 2. Пропозиција такмичења у ОС РС у којем стоји да уколико из Премијер лиге БиХ не испадне ни један клуб из Одбојкашког савеза Републике Српске у Прву лигу  РС прелазе 1-пласирани и 2-пласирани клуб Друге лиге РС.

Повезане вијести