ОК „МЛАДОСТ“ И ОК „ЛИБЕРО“ ПИОНИРСКИ ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протеклог викенда у Брчком и Невесињу одиграни су финални турнири млађих категорија у конкуренцији пионира и пионирки.

Првак Републике Српске у конкуренцији пионира постао је ОК „Младост“, који је максималним побједама од 3:0 у све три утакмице супериорно освојио побједнички пехар.

Овом побједом ОК „Младост“ је прекинуо низ од шест узастопних титула које је освојио ОК „Љубиње Банком“ у овој конкуренцији.

Утакмица између ОК „Радник“ и ОК „Љубиње Банком“, која је  одлучивала о томе коме ће припасти друго или треће мјесто је била најнеизвјеснија и најинтересантнија на турниру, а ОК „Радник“ је ријешио у своју корист резултатом  3:2.

Млада екипа ОК „Градишка“ је четврта.

У конкуренцији пионирки прво мјесто је освојио ОК „Либеро“ из Бијељине, са свих девет бодова, други је био ОК „Вележ“ из Невесиња са шест бодова, а трећи ЖОК „Црвена Звијезда“ из Обудовца са три освојена бода.

Турнир је протекао у веома квалитетној и неизвјесној игри у којој се последњи сусрет  одлучивао о томе коме ће припасти друго или треће мјесто.

Домаћин финалног турнира ОК „Вележ“ је одличном игром савладао ЖОК „Црвена Звијезда“ са 3:0 освојивши друго мјесто.

ОК „Младост“ и ОК „Радник“ и ОК „Либеро“ и ОК „Вележ“ су освајањем првог и другог мјеста у Републици Српској, стекли право учешћа на финалном турниру за првака БиХ у пионирској конкуренцији.

Повезане вијести