ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ ПОБЈЕДНИК КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ ПОБЈЕДНИК КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У Градишци је одиграна финална утакмица Купа Републике Српске у женској конкуренцији.

Женски одбојкашки клуб „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ из Брчког је  поновио успјех из предходних сезона и седамнаести пут освојио побједнички пехар савладавши УОК „БАЊАЛУКА ВОЛЕЈ“ из Бања Луке резултатом 3:0 (25:22,25:18,25:12).

Телевизија „РТРС“ из Бања Луке је директно преносила овај сусрет па су гледаоци у спортској дворани  „Арена“ у Градишци, као и они поред малих екрана могли да уживају у једној квалитетној и атрактивној одбојкашкој представи.

У протоколу пред почетак утакмице извршена је додјела признања за најбољу одбојкашицу Републике Српске за 2022. годину. Признање је припало одбојкашици ЖОК „Бимал Јединство“  из Брчког Јовани Биберџић. Признање је уручио директор такмичења Одбојкашког Савеза Републике Српске господин Славиша Кузмановић.

ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“, је још једном показао супериорност на теритеорији Републике Српске ,која траје већ дуги низ година, јер му је од седамнаест освојених титула Купа Републике Српске ово четрнаеста узастопна.

Одбојкашице УОК „БАЊАЛУКА ВОЛЕЈ“ су већи отпор пружиле искусном и фаворизованом противнику пружиле само у првом сету показујући максималну борбеност и пожртвованост и до пред сам крај сета су одржавале резултатску неизвјесност.

За најбољу одбојкашицу финала Купа жири је прогласио Ирену Вукоје из ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“.

Пехар побиједнику КУП-а РС капитену ЖОК „БИМАЛ ЈЕДИНСТВО“ уручио је замијеник министра у Министарству породице, омладине и спорта господин Марио Ђуран.

Повезане вијести