ЖОК „ЛЕОТАР“ ТРЕБИЊЕ НОВИ ПРВОЛИГАШ

Завршни турнир за првака Друге лиге, одржан је 07.04. 2019. године у Требињу.

На турниру су учествовали првопласирани клубови све четири групе Друге лиге. Жријебом су одређени парови полуфиналних сусрета, а побједници тих сусрета су се борили за побједнички пехар и мјесто у Првој лиги Републике Српске у 2019/2020. сезони.

У првом полуфиналном сусрету састали су се домаћин ЖОК „Леотар“,  првак групе 4 и ОК „Котор Варош“, првак групе 2. Сусрет је завршен побједом ЖОК „Леотар“ са 3:0. Истим резултатом је завршен и сусрет између ОК „Дрина“ и ОК „Приједор“, првака групе 3 и групе 1.

У финалној утакмици ЖОК „Леотар“ је побиједио ОК „Дрина“ из Зворника са резултатом 3:1, постао првак Друге лиге и остварио право наступа у Првој лиги Републике Српске за 2019/2020. сезону.

ОК „Дрина“ ће као другопласирани клуб на завршном турниру, право учешћа у Првој лиги за наредну сезону,  на основу члана 3. Пропозиција такмичења у ОС РС, покушати остварити  такмичењем у Play-outu са осмопласираним клубом из Прве лиге.Термини одигравања утакмица  Play-outа су 27/28. априла и 04/05. маја 2019. године. Бољи из та два сусрета ће постати десети члан Прве лиге Републике Српске у наредној сезони.



Повезане вијести